Sângeorgiu de Pădure

Site turistic Sângeorgiu de Pădure

Site-ul www.turism-sangeorgiudepadure.ro a fost creat de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică din Sângeorgiu de Pădure, pentru ca turiștii să poată descoperi mai ușor peisajele frumoase din zona noastră, cu ajutorul internetului.

Vizitând acest site, veți intra în lumea virtuală a orașului Sângeorgiu de Pădure și a împrejurimilor. Puteți afla multe informații despre monumentele istorice, precum castelul Rhédey și a familiei nobiliare, despre frumoasa contesă Rhédey Claudia, și despre ce legătură există între ea și actuala regină a Marii Britanii, Elisabeta a II-a. Totodată, puteți afla mai multe despre Biserica Reformată, acolo unde este înmormântată Claudia, și despre istoria acestei biserici, care este legată strâns de istoria familiei nobiliare Rhédey.

În afară de acestea, site-ul furnizează informații despre 51 de biserici, vechi de mai multe decenii, despre care s-au făcut fotografii aeriene.

Muzeele și casele memoriale atrag mulți turiști. Astfel de locație este Muzeul Pălăriilor de Paie din Crișeni, care este unic în Europa, aici existând cea mai mare pălărie de paie din lume. În curtea muzeului există tăblițe, pe care sunt inscripționate numele localităților de unde au sosit vizitatori.

Activitățile de agrement sunt propice pentru ca turistul să cunoască locuri, povești și tradiții noi, iar orașul nostru oferă numeroase astfel de posibilități. Pe site puteți găsi informații utile, care sunt legate de drumeții, călărie, ture cu bicicleta, pescuitul sportiv, zborul de agrement sau de vânătoare.

Lacul Bezidu Nou, care este singurul lac de acumulare din județul Mureș, având un potențial turistic deosebit, atrăgând foarte mulți vizitatori din străinătate. Lacul oferă numeroase posibilități pentru petrecerea timpului liber. În timpul anotimpului cald, lacul este vizitat de foarte mulți turiști din țară și străinătate. În afară de aceasta, foarte mulți pescari își practică hobby-ul aici, atât pe cale proprie, cât și în cadrul diferitelor concursuri de pescuit.

În regiune există numeroase tradiții, precum împletirea paielor, țesut, sculptură în lemn, ceramică, care fac obiecte de uz casnic căutate mai ales de turiștii străini. Mulți meșteșugari au primit distincții internaționale, mulți meșteri trăind din aceste ocupații.