Sângeorgiu de Pădure

Timp liber, sport

Fotbal

Pe lângă orele de sport de la școală, pasionații fotbalului pot practica acest sport și în afara acestora, în cadrul Asociației Sportive ”Târnava Mică”. Antrenamentele se desfășoară în diferitele zile ale săptămânii, asigurând posibilitate atât pentru amatori, cât și pentru cei care practică fotbalul la un nivel mai ridicat, încercând să se acopere toate generațiile. Asociația și-a început activitatea în 2014, având ca scop popularizarea sportului și asigurarea continuității pentru echipele de tineret care au o vechime de mai mulți ani, pentru a putea practica acest sport și după ce au trecut prin echipele de tineret. Despre condițiile de participare la antrenamente se pot obține informații de la Szász Levente, la adresa de e-mail: levi_szasz@yahoo.com.

Pescuit

fotografiat de Magyari Hunor

Lacul Bezidu Nou, creat artificial în timpul regimului comunist, sub care se află ruinele satului de odinioară Bezidu Nou. Lacul, care se află într-un peisaj frumos, pe aproximativ 160 de hectare, este din ce în ce mai popular în rândul turiștilor. Mai multe persoane și-au construit cabane pe malul lacului, iar în timpul anotimpului cald sunt frecvente și corturile. Majoritatea vin pentru pescuit, deoarece lacul este plin de diferite tipuri de pește: somn, crap, caras, știucă, plătică și șalău. Pe drumul din Sângeorgiu de Pădure spre lac există un magazin pescăresc, care dorește să satisfacă nevoile pescarilor, fiind și locul unde se pot procura autorizațiile de pescuit.
În fiecare vară există posibilitatea de a închiria bărci.

Dans și mișcare

Formă de mișcare, care vizează copiii de grădiniță și elevi din clasele elementare, așteaptă copiii de două ori pe săptămână, marți și joi, cu instructor profesionist, cu conducerea doamnei Tőkés Csilla. La inițiativa Asociației Socio-Culturale ”Százfonat” s-a materializat, prin proiect, această mișcare, care are ca scop cântecul, dansul și jocurile populare. În afară de acestea, cei mici sunt așteptați cu jocuri și activități de socializare.

Zumba

Este un dans originar din Columbia, bazat pe ritmuri latine, care poate fi învățat cu ușurință și este, totodată, un program de fitness. Zumba constă din mișcări de aerobic, salsa, merengue, cumbia, flamenco, reggaeton și dans din buric. Dansul care a acaparat lumea a fost adus la Sângeorgiu de Pădure de către instructoarea Biró Edit. Orele de zumba sunt ținute în sala amenajată din cadrul clădirii Oficiului Evidenței Populației, unde poate participa oricine, indiferent de vârstă și sex.

 

Persoana de contact: Bíró Edit